FAQ

Op deze pagina hebben wij de meest gestelde vragen over digital onderwijs en didactiek voor jou genoteerd

Voor het volgen van digitaal onderwijs wordt er vaak gebruik gemaakt van een laptop of tablet. Welke voor- en nadelen hebben laptops en tablets?

De voordelen zijn:

  • Het is makkelijker om de voortgang van de leerling of student te volgen.
  • Leerlingen krijgen meer ruimte om zelf op zoek te gaan naar informatie. Hierdoor kunnen zij hun zoek, beoordeling en organisatie vermogen verder ontwikkelen
  • Leerlingen krijgen de gelegenheid om mee te doen aan leerzame online spelletjes. Dit biedt meer motivatie.

De nadelen zijn:

  • Als docent heb je een probleem als de stroom uitvalt
  • Als docent heb je ook geen zicht als de leerling tijdens de sessie op andere websites aan het surfen is.

Aan welke voorwaarden moet een device voldoen?

Een ieder is vrij in het uitkiezen van een device. De meeste scholen doen daar niet moeilijk over omdat niet elke leerling/ student evenveel geld heeft om een bepaalde device te kopen.

Waarom digitaal onderwijs?

Middels digitaal onderwijs onderwijs kan je heel veel personen bereiken. Heel veel mensen zijn dagelijks op het internet bezig zo ook de leerlingen. Digitaal onderwijs zorgt ervoor dat de stof afgestemd kan worden op elke leerling.

Wat houdt didactiek in?

Didactiek is niets anders dan vaardigheden die je nodig hebt om kennis over te dragen.

Hoe effectief is e-learning?

E-learning is een platform die aan iemand geboden wordt om te kunnen studeren. Je zou deze ook een communicatiekanaal kunnen noemen. De effectiviteit van de e-learning hangt helemaal van de cursist af. de cursist gaat zich even hard moeten inzetten als bij een normale opleiding.

Wat zijn de voordelen van e-learning?

De cursist kan de opleiding in zijn of haar eigen tijd en tempo volgen. De applicaties van e-learning houden precies bij waar je bent gestopt.

In welke talen kunnen er e-learning cursussen gevolgd worden?

De taal van de cursus hangt helemaal af van de website waar deze beschikbaar is gesteld. Op sommige websites wordt jou ook de gelegenheid geboden om een voorkeurstaal te kiezen.

Is e-learning belangrijk?

Vele organisaties vragen van hun medewerkers dat zij zich blijven bijscholen. Voor de medewerkers is het niet altijd mogelijk om na het werk nog fysiek aanwezig te zijn om ergens nog een cursus te volgen. Deze hebben een gezin met kinderen, een hobby etc. E-learning is voor deze groep de oplossing. Zij kunnen de cursussen volgen in hun vrije tijd.