kitten

Photo by Tran Mau Tri Tam ✪ on Unsplash

Door je kitten gezond te laten eten, kun je er zeker van zijn dat ze langer leven en gezonder leven. Gezond eten is een goede manier om verdere gezondheidsproblemen te voorkomen. Hiermee kun je een aanzienlijk bedrag besparen dat anders zou worden besteed aan ziekte en andere gevolgen. Naast gezondheid is je kitten ook blij als je hem voedt met kwalitatief goed voer zoals die van Royal Canin Kitten. Alles wat je doet heeft een aanzienlijke invloed op de gezondheid van je kitten. In dit artikel lees je hoe je voor je kitten moet zorgen.

Houd hier rekening mee bij het kopen van kattenvoer

Kittens zijn vleesetende dieren. Dit betekent dat ze vlees moeten consumeren om hun gezondheid te behouden. Droogvoer, ook wel brokken genoemd, voldoet niet op dezelfde manier aan hun voedingsbehoeften als natvoer. Brokjes zijn doorgaans arm aan dierlijke eiwitten en water, terwijl ze overmatig veel koolhydraten bevatten. Als je blikvoer van hoge kwaliteit voor je huisdier koopt, bespaar je na verloop van tijd geld op dierenarts rekeningen. Als je van plan bent om kattenvoer kopen dat anders is dan het vorige voer, zorg er dan voor dat je er geleidelijk nieuwe voeding aan toevoegt. Het te snel invoeren van een nieuw dieet kan maagklachten en diarree veroorzaken. Overleg met je dierenarts hoe je de overgang naar het nieuwe voer van je kitten zo veilig mogelijk kunt maken. Je moet er ook voor zorgen dat je weet hoe je de etiketten van kattenvoer moet lezen. Als het item wordt geëtiketteerd als evenwichtig in termen van voedingswaarde, is het een uitstekende keuze. Zorg er echter voor dat het label is verstrekt door een legitieme organisatie.

Houd hier rekening mee bij het maken van zelfgemaakte gerechten

Als je besluit om zelf voer voor je kitten te maken, moet je met je dierenarts overleggen hoe je een ​​uitgebalanceerd dieet kunt maken. Het voer dat je koopt is ontwikkeld om de voedingsstoffen te bevatten die nodig zijn voor de gezondheid van je kitten. Er is een kleine kans dat zelfgemaakte voeding aan alle voedingsbehoeften van je kitten kan voldoen. Je dierenarts kan vitamines of supplementen aanbevelen om je te helpen een gezond voedingspatroon te behouden als je erop staat zelfgemaakt voedsel te maken. Wanneer je zelfgemaakt voedsel maakt, ben je je er misschien ook niet van bewust dat kittens bepaalde soorten voedsel niet mogen eten. Je moet je ervan bewust zijn dat sommige voedingsmiddelen gevaarlijk zijn voor kittens. Zorg ervoor dat je chocolade, cafeïne, zuivelproducten, druiven, rozijnen, uien, knoflook, bieslook en gistdeeg buiten het bereik van je kitten houdt. Als je kitten het giftige voedsel eet en gezondheidsproblemen heeft, neem dan onmiddellijk contact op met je dierenarts. Mogelijk krijg je bepaalde soorten voedsel of supplementen aangeboden om te helpen.

Voedingsfrequentie:

Het is belangrijk om je kitten op een evenwichtige manier te voeren. De hoeveelheid die je je kitten voed, wordt bepaald door zijn leeftijd, grootte en activiteitsniveau. Om overeten en zwaarlijvigheid te voorkomen mag je geen voedsel de hele dag buiten laten staan. Obesitas kan je kitten op verschillende manieren schaden, waaronder het verhogen van het risico op kanker, diabetes, hartaandoeningen, hoge bloeddruk, gewrichtsproblemen en andere ziekten. Raadpleeg je dierenarts voor advies over hoe je je kitten op een gezond gewicht kunt houden.