Schrijven is iets wat mensen voor de tijd van computers en telefoons erg veel deden, maar ook nu schrijven er nog veel mensen regelmatig. Je kunt dan natuurlijk een goedkope pen kopen voor een paar euro, maar het hebben van een luxere pen, zoals een mont blanc pen kopen is ook zeker geen overbodige luxe. Met een wat duurdere pen kun je immers veel langer doen. De kwaliteit van de pen is beter, waardoor deze langer meegaat en veel fijner schrijft. Als je voor jouw werk of studie erg veel moet schrijven, dan is het hebben van een goede pen erg belangrijk. Lees hier hoe jij de perfecte pen kiest!

Voor welke penpunt ga jij?

Pennen zijn in allerlei soorten te krijgen. Ook de penpunt verschilt per soort. De punt van de pen is bovendien ook het belangrijkste van de pen. met een goede penpunt voor jouw schrijfstijl kun jij veel fijner schrijven. Penpunten hebben dus verschillende stijlen, zoals een platte, afgevlakte of een afgeronde punt. De punten kunnen zowel flexibel als niet flexibel zijn en kun je ook krijgen in diverse diktes. Het soort pen dat jij moet kopen hangt sterk af van jouw pengreep, schrijfstijl en het doeleinde van de pen. Als jij veel moet schrijven en niet van vulpennen houdt, dan kan een parker balpen kopen voor jou een goede optie zijn.

Pennen met een afgeronde penpunt

Pennen die een afgeronde penpunt hebben zijn erg handig voor alledaags gebruik. De punt geeft mooie egale lijnen. De dikte van de punt bepaalt de dikte van de lijnen. Dit loopt van zeer dun tot een dikte die net onder een stift valt. Op die manier is er voor elk doeleinde wel een goede pen te krijgen. Vulpennen hebben eigenlijk nooit een flexibele punt, maar bij andere soorten pennen kan dat wel. Door meer kracht te zetten kan de lijn dan wat dikker uitvallen. Een afgeronde penpunt wordt vrijwel alleen voor standaard schrijven ingezet.

Platte punten op pennen

Een pen met een platte penpunt kan verschillende diktes geven aan een lijn. Door meer of juist minder kracht te zetten op de punt kun je verschillende diktes maken. Dit soort pennen worden ingezet om bijvoorbeeld kaligrafie te beoefenen. Hierbij wordt er in mooi schrift een soort kunst gevormd met tekst. Platte punten worden vrijwel niet gebruikt voor alledaags schrijven, omdat men dan over het algemeen niet wil dat er verschillende diktes in één woord wordt gebruikt. Platte penpunten zijn niet flexibel, maar desondanks is het dus mogelijk om hier verschillende diktes mee te vormen.

Neem jij een vulpen of een balpen?

Als je erachter bent gekomen welke dikte je nodig hebt voor jouw pen en wat voor soort penpunt het beste past bij jouw doeleinden, dan is het tijd om te bedenken of je een vulpen of een balpen wilt gaan gebruiken. Balpennen schrijven namelijk anders dan vulpennen. Als je geen goede pengreep hebt kunnen vulpennen niet altijd fijn zijn om mee te schrijven. Echter is het voordeel van een vulpen dat je zeer eenvoudig de vullingen kunt vervangen.

Bron afbeelding van Engin Akyurt via Pixabay