koelbox

Photo by Ilia Zolas on Unsplash

Er zijn veel mensen die graag hun dagen in de natuur doorbrengen. Of het nu een strand is of een eenvoudig park, mensen nemen meestal een of twee koelboxen mee als ze een feestje organiseren. Ondanks de extreme hitte van de zomer, houden deze koelboxen het eten en drinken koel. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je dorst krijgt tijdens de activiteit. Je kunt de koelbox altijd openen en gewoon een of twee drankjes pakken voor jou en je vrienden. Er is echter één probleem met de koelbox: deze wordt vaak alleen in de zomer gebruikt. Andere keren worden de koelboxen ergens opgeslagen tot de volgende zomer. De koelboxen brengen in deze tijden ook vaak een aanzienlijke hoeveelheid tijd door op donkere en vochtige plaatsen. Dit kan een probleem veroorzaken. Wanneer koelboxen voor langere tijd niet worden gebruikt, zal er schimmel ontstaan ​​en kunnen nare geuren het interieur van je koelbox snel overnemen. In dit artikel leer je hoe je je koelbox snel en effectief schoonmaakt om hem vrij te houden van onaangename geuren en schimmels.

Reinig de binnen- en buitenkant van je koelbox

Zelfs als je een kwalitatieve koelbox hebt van Koelbox4you, wil niemand er drankjes uit halen als hij er vies is en stinkt. Je kunt reinigingsmiddelen gebruiken die speciaal zijn gemaakt voor het schoonmaken van koelkasten en andere koelboxen. Je moet eerst een doek pakken en deze een paar minuten in warm water of afwasmiddel laten weken. Gebruik vervolgens de doek om de binnenkant van je koelbox schoon te maken. Zorg ervoor dat je elke centimeter van je koelbox schoonmaakt om er zeker van te zijn dat de mallen helemaal verdwenen zijn. Maak elke bocht en spleet schoon, want dat zijn de onderdelen die het vaakst over het hoofd worden gezien. Spoel en herhaal totdat je geen schimmel meer ziet en geen rare geur meer ruikt. Je kunt deze procedure dan ook herhalen voor de buitenkant van je koelbox.

Waar moet je op letten bij het schoonmaken van je koelbox

Gebruik een aparte schone doek en week deze in schoon water. Je moet het wasmiddel vervangen als het te vuil wordt. Probeer je doek er niet opnieuw in te weken om je koelbox schoon te maken, anders wordt hij weer vies. Vervang in plaats daarvan het vuile water door schoon water en voeg dan weer wat afwasmiddel toe. Daarna kun je weer beginnen met schoonmaken. Doe het voorzichtig, zodat je de binnenkant van de doos niet bekrast. Blijf dit meerdere keren doen.

Hoe kun je je koelbox laten drogen?

Door je koelbox te laten drogen met het deksel open, droogt hij sneller. Het verdient de voorkeur om dit op natuurlijke wijze te laten gebeuren om eventueel vocht te verwijderen dat de groei van schimmel en meeldauw zou kunnen stimuleren. Als je je koelbox meteen moet gebruiken, droog hem dan grondig af met een droge doek en zorg ervoor dat er helemaal geen vocht meer achterblijft. Zorg er ook voor dat je je koelbox na gebruik schoonmaakt en vervolgens op natuurlijke wijze droogt. Dit doe je om ervoor te zorgen dat het de volgende zomer niet zo erg gaat stinken.