Als je net een communicatieactie cursus achter de rug hebt en je benieuwd bent naar wat je nu kunt doen, dan is dit een geschikt artikel voor jou. Ook kan het zijn dat je juist benieuwd bent naar de dingen die je leert op een communicatie cursus, omdat je overweegt om er een te volgen. Dan kan dit artikel wellicht een einde maken aan die twijfel.

Dingen die je leert op de cursus

Als je het hebt over communiceren heb je het niet alleen over wat je zegt, het heeft met veel meer aspecten te maken. Denk aan aspecten als de boodschap, maar juist ook over hoe die aankomt. Ook leer je effectief luisteren, doorvragen, samenvatten en je krijgt meer inzicht over de rol van je stem, taalgebruik, lichaamstaal en non verbale communicatie. Je zult merken dat ieder gesprek die je voert steeds beter wordt. Verder leer je ook nog dingen als navragen en een ander beter begrijpen. Als je erg goed bent in communiceren kan het zelfs voorkomen dat een ander helemaal niet begrijpt waar je nou naar toe wilt tijdens een gesprek. Bovendien daar leer je mee omgaan. Na de communicatie zul je beter zaken kunnen doen. Ook als je al werkt als communicatieadviseur geef je met deze cursus een krachtige impuls aan jouw persoonlijke en professionele groei.

Hbo communicatie opleiding

Als je jezelf echt wilt specialiseren in communicatie, kun je er ook voor kiezen om een HBO opleiding communicatie te doen. Deze opleiding duurt wel een stuk langer dan een communicatie cursus, maar je zult er wel meer van leren. Ook de basis neem je hierbij namelijk mee. Na de opleiding met een duur van vier jaar kun jij evenementen organiseren, persberichten schrijven, plannen bedenken en producten promoten. Ook kun je zelf een website maken als je communicatieprofessional bent. Als je geïnteresseerd bent in apps, internet en social media, dan is deze opleiding iets voor jou.

Andere dingen die je kunt doen na de cursus

Er zijn nog een hoop andere dingen die je na de communicatie cursus beter kunt dan ervoor. Denk hierbij aan dingen als klanten benaderen, klantencontact onderhouden en ga zo maar verder. Als je de cursus heb gevolgd gaan zulke dingen geheid beter dan ooit tevoren. Zo kan dit voor jouw eigen of het bedrijf waarvoor je werkt erg veel profijt hebben als je deze cursus hebt gevolgd. Maar ook als je in de zorg of met oude mensen werkt kan deze cursus van dienst zijn. Je kunt nu namelijk beter communiceren met deze groep mensen. Ook als je jong bent is de cursus goed voor je, veel jongeren zijn namelijk onzeker en hebben het idee dat zij niet veel weten. Als je dan al goed kunt communiceren loop je voor op vele andere jongeren. Tot slot is de conclusie die je kunt trekken dat de communicatie cursus goed is voor alle mensen die sociaal werk doen en voor hun werk met mensen in contact komen. Dit is bijna iedere baan die je maar kunt bedenken, dus de cursus is voor vrijwel iedereen goed.